KONYA / ÇUMRA - Güvercinlik İlkokulu

Nis

Okulumuzda yapılan gösteri, koro dinletileri, oratoryo gibi etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Ock

Öğrenci, öğretmen ve veli katılımlarımız ile okul kermesimizi gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Şivli şivli şişirmiş

Erken kalkan pişirmiş,

İki çörek bir börek

Bize şivlilik gerek :)

Konya'ya has bir gelenek olan şivlilik, üç ayların başlangıcı olan recep ayında kutlanır.

Geleneklerimizi, manevi huzurumuzu hatırlatan mübarek üç aylar kutlu olsun.

Öğrencilerimizin şivlilik hediyelerini gönderen Konya Büyükşehir Belediyesi ve Çumra Belediyesine teşekkürlerimizi sunarız.

Ara

Resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı haftası ülkemizde her yıl 12-18 Araık tarihleri arasında kutlanmaktadır. Güvercinlik İlkokulu olarak  öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde öğrencilere yerli malı kullanımının önemini anlatmak, bilinçli tüketici olma alışkanlığını kazandırmak adına yerli malı haftası coşkuyla kutlandı.

Emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

2023-2024 yılu Okul Meclisi Temsilcimiz yapılan oylama sonucunda, 7. sınıf öğrencimiz Muhammed Enes ULUKAVAK seçilmiştir.

Kas

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit Öğretmenlerimizi saygı, minnet ve özlemle anarken, nesilleri ışığıyla aydınlatan tüm öğretmenlerimizin, öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Ekm

Cumhuriyet Bayramının 100. yıl dönümünü okulumuzda düzenlemiş olduğumuz programla, büyük bir çoşkuyla kutladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yaşasın CUMHURİYET.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN...

Gazetemize ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Nis

Küçük Hayallerden Büyük Fikirlere adlı proje kapsamında, Nihal ALTINTOP öğretmenimiz öncülüğünde 4/A sınıfımız ile yapılan ekim dikim faaliyetlerimiz.

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

Marşlar bir milletin duygu ve heyecanını yansıtır. Ülkenin bağımsızlığını, bayrağını simgeler. Bunun yanında vatana duyulan sevgi ve bağlılığı ifade eder. Devletlerin bayraklarının yanında, bağımsızlık simgesi olan bir millî marşları vardır. Osmanlı Devleti'nde ise II. Mahmut Döneminde bestelenen Mahmudiye Marşı, millî marş kabul edildi. Padişah değiştikçe millî marşta değişti. I. ve II. Meşrutiyet Döneminde millî marş konusu gündeme gelmiş ancak bir sonuç alınamamıştır. Dolayısıyla Osmanlı Devleti'nin millî bir marşı yoktu. Ama artık milliyetçilik ilkesine dayanan yeni bir Türk Devleti kurulmuştu. Bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığı Kurtuluş Savaşı'nın anlamını belirtecek ve yeni devletin bağımsızlığının sembolü olacak millî bir marşın yazılması için 1921 yılında bir yarışma açtı. Yarışmaya 724 şiir katıldı.

Yarışmada para ödülü olduğu için Mehmet Akif ERSOY katılmadı. Ancak dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi (Tanrıöver) para meselesinin çözümleneceğini söyleyerek Mehmet Akif ERSOY'dan yarışmaya katılmasını istedi. Çünkü yazılan şiirlerden hiçbiri millî duygularımızı ifade için yeterli bulunmamıştı. Bunun üzerine Mehmet Akif ERSOY Kurtuluş Savaşı'nın en derin heyecanını yansıtan bir şiir yazdı. Kahraman ordumuza ithaf ederek yazdığı şiir, millî marşımız olarak 12 Mart 1921'de II. İnönü Savaşı'ndan önce mecliste kabul edildi. Böylece Türk milletinin, bağımsız yaşama arzusunu dile getiren millî marşı oldu. Cumhuriyet döneminde İstiklal Marşı'nın bestesini Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Osman Zeki ÜNGÖR yapmıştır (1930).

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 102. yıl dönümü okulumuzda da düzenlenen bir törenle kutlandı.

Ock

Enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi ve çevrenin korunmasına katkı sağlamak ve enerji kaynaklarının verimliliğinin artırılması amacıyla  Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında her yıl Ocak ayının ikinci haftası "Enerji Verimliliği Haftası" olarak belirlenmiştir. Hafta boyunca okullarda  çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir..

Ock

Tüberküloz (verem) hastalığı ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve konuya dikkatinin çekilmesi amacıyla ülkemizde her yıl ocak ayının ilk pazar günü ile başlayan hafta "Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası" olarak belirlenmiştir..

Ara

05 Ocak Perşembe günü, sınıf temsilcisi olarak seçilen;

1/A Sınıfı İ.Berat SARIALTIN

2/A Sınıfı M.Emir HOTAMIŞ

3/A Sınıfı Macit KARABEKMEZ

4/A Sınıfı H.Eymen ERSÖZ

isimli öğrenciler arasından okul temsilcisi seçimi yapılacaktır.